15 roliga saker att göra en regnig dag!

4 juli, 2017

Så är sommaren här med förväntan om sol och bad under en härlig semester. Men vad ska man hitta på när det inte blir som tänkt och sommaren stundtals regnar bort? Här kommer 15 tips på roliga saker att göra trots att det regnar - för både stora som små.

 1. Leka kurragömma eller gömma nyckeln. Två gamla klassiker som aldrig går ur tiden.

 2. Gör egen glass i smarriga smaker i väntan på solsken! Låt barnen blanda sin favoritsaft med bitar av goda frukter som ni fryser in.  

 3. Utnyttja butikernas sommarrea! Det går att göra riktigt bra fynd under sommaren när det är lite glesare med besökare i butikerna.  

 4. Läs en god bok eller se på en mysig film! Har du inga hemma kan du hitta många på bland annat ICA Maxi.

 5. Bygg lego med barnen, högst vinner!

 6. Ta ett långt bad och gör en hårinpackning och ansiktsmask!

 7. Leta upp nya middagsrecept och provlaga dem. Kanske blir det nya favoriter när vardagsfantasin tryter?

 8. Baka; bröd, kakor, smarrig dessert, kex, knäckebröd, skorpor, det är bara fantasin som sätter gränser.

 9. Rita kartor och gå på skattjakt. Även en enkel tablettask smakar bättre efter lite letande med kluriga ledtrådar på en karta. På med regnkläderna om ni har skattjakten ute. Lockar skatten glöms regnet snart bort! 

 10. Spela spel med familj och släkt. Gör en miniturnering av flera spel för olika färdigheter och köp fina priser till kvällens totalvinnare! 

 11. Gå på bio eller museum. Var turist i din egen stad och försök se saker med nya ögon!

 12. Rensa ogräs! Ta på dig bra kläder och rensa bort maskrosor, kirskål och annat ogräs som är lättare att få upp med rötterna när jorden är blöt.

 13. Åk till ett lekland och låt barnen springa av sig all energi som en regnig dag kan sätta stopp för.

 14. Måla om en möbel eller ett rum som behöver fräschas upp, är det ett riktigt lågtryck har du gott om tid.  

 15. Rensa garderoben för lite ordning och reda inför hösten. Kanske inte en rolig syssla men befriande, för vad kan vara mer irriterande än udda strumpor! 

Barkarbystaden en regnig dag

Hos Flottiljen Köpkvarter kan du strosa runt och ta del av butikernas sommarerbjudanden med allt från kläder, porslin och presenter till inredning och blommor. Eller varför inte träffas för att äta en god middag på Grekiska Kolgrillen med familj eller vänner? En regnig dag är också perfekt för träning, skaffa ett träningskort på Fittness24seven och kom i form redan nu, varför vänta till hösten? I området finns både Barkarby Outlet och Ikea vilka båda kräver sin tid vid ett besök. Eller varför inte besöka Andy’s lekland som passar både stora som små barn. Vi ses i Barkarbystaden och hos Flottiljen köpkvarter!