Vårens roligaste dag i Barkarbystaden

Söndagen den 12 maj klockan 10–15 är det Barkarbystadens dag, med massor av roliga aktiviteter för hela familjen på Stora torget. Hälsa, rörelse och hållbarhet står i fokus, men du kan också passa på att se hur Barkarbystaden ska växa framöver och ställa frågor om din stadsdel.

Kultur, hopp och lek med tävlingar

För de mindre barnen finns så väl hoppborg och ansiktsmålning. Kanske får du ta del av mingeltrolleri med magikern Robert Ace som vandrar runt och gör knepiga trollerier. För de äldre barnen lånar Sportoteket ut cyklar och skateboards gratis på plats och berättar om sin verksamhet.

För den kulturintresserade kommer en konst- och kulturhistorisk vandring ske med Järfälla kulturs Ingrid Kennerstedt Bornhall. Anmälan sker på plats. 

Visningsdag - bostäder, tunnelbana och trafik

För dig som är sugen på ett nytt hem ska du passa på att prata boende med byggbolagen och se deras visningslägenheter som står öppna denna dag.

Tunnelbanan som nu har börjat byggas har representanter på plats och svarar på frågor och berättar om utbyggnaden av tunnelbanan till Barkarby. Och är du nyfiken på hur Barkarbystaden växer ska du passa på att ställa frågor om kommande byggplaner med Järfälla kommun som gärna berättar och visar hur.

Prova på idrott och Barkarbyloppet

Har du inte testat sporterna tennis eller aikido finns goda chanser under Barkarbystadens dag då både Järfälla tennisklubb, Järfälla Aikidoklubb samt Kampsportsakademin Poseidon finns med under dagen.

Dessutom går det traditionsenliga Barkarbyloppet av stapeln med start och mål från Stora torget, som arrangeras av Järfälla orienteringsklubb. Heja fram löparna i Barkarbyloppet - eller utmana dig själv! Barkarbyloppet är ett lopp för alla: vuxen, ungdom, barn, knatte, elit, motionär, med eller utan funktionsnedsättning. Spring, rulla eller gå! Välj mellan halvmaraton, 4 km eller 1,6 km. Anmäl dig och läs mer om Barkarbyloppet här: jarfallaok.se

Hela programmet och tider hittar du här hos Barkarbystaden.se